BHV cursus

BHV cursus: wat houdt het in?

Je bent als werkgever verantwoordelijk voor de veiligheid op de werkvloer. Je bent dus ook verantwoordelijk voor het kiezen van de BHV’ers die kunnen ingrijpen wanneer er sprake is van een noodgeval. Je kunt werknemers kiezen voor het volgen van een BHV cursus, de cursus voor bedrijfshulpverlener van G4S. Deze training is uitgebreid, bevat theorie en vooral praktijk en stoomt je medewerkers klaar voor het snel en effectief handelen in geval van nood.

BHV cursus

Het is belangrijk om werknemers te kiezen die zelf graag BHV’er willen worden of werknemers waarvan je weet dat ze hun verantwoordelijkheid nemen als het erop aankomt. In principe is iedereen geschikt om de BHV cursus te volgen; het is dus aan jou om te bepalen wie binnen jouw bedrijf deze rol gaan vervullen. De BHV cursus kun je op verschillende locaties volgen, maar je kunt het ook bij jouw bedrijf zelf laten volgen. G4S biedt je verschillende mogelijkheden.

De inhoud van een BHV cursus

BHV cursus

Wat gaan je medewerkers leren tijdens een BHV cursus? In de eerste plaats krijgen de cursisten de nodige theorie. Toch zal er vooral sprake zijn van praktijkoefeningen. Denk hierbij aan reanimeren, brand blussen, alarmeren, evacueren en communicatie met andere BHV’ers en collega’s. Ieder onderdeel begint met theorie en bestaat grotendeels uit praktijk. Zo leren BHV’ers het beste wat ze moeten doen en hoe de levensreddende handelingen moeten worden uitgevoerd. De handelingen worden op realistische wijze geoefend. De trainingslocaties zijn ruim opgezet en bieden alle ruimte voor het oefenen van handelingen.