2 houtklover

De compressor en houtklover, wat moet je weten?

Buitenmensen hebben vaak een garage waarin allerlei artikelen gestald zijn voor buitengebruik. Naast de bezem en grasmaaier is een compressor, hogedrukreiniger of een houtklover ook veel voorkomend.  Zoals je ziet zijn er allerlei apparaten met verschillende doeleinden. Maar waar kunnen zulke machines voor gebruikt worden? En waar moet je op letten als je er een aanschaft? Zeker met het groot aantal aanbieders op het internet tegenwoordig, is het juiste artikel kiezen nog een hele klus. Dit artikel zal in het kort informatie geven over de compressor en de houtklover, ook wel houtkliever genoemd.

De compressor in het kort

Een compressor is een buiten machine die gebruikt kan worden voor verschillende doeleinden. In het apparaat wordt lucht uit de omgeving samengeperst om er werk mee te verrichten. De soort klussen die je ermee kan doen is afhankelijk van de eigenschappen van de compressor. In het algemeen kan je er bijvoorbeeld autobanden mee opblazen, verf mee spuiten, maar het is ook geschikt voor wat simpele klusjes zoals je luchtbed opblazen. Voor het kiezen van een geschikte compressor zijn de belangrijkste punten om naar te kijken, luchtopbrengst, werkdruk en ketel volume. Als je je eisen bepaald hebt kan je gericht zoeken op de webshop.

De houtklover in het kort

Een houtklover is ook een buiten machine. Deze kan gebruikt worden voor kloven. Dat is het in stukken splijten van gezaagd hout om brandhout te maken. Dan kan het hout sneller en vollediger drogen, wat er weer voor zorgt dat je het vuur makkelijker aankrijgt. Keuzecriteria voor houtklievers zijn de hoeveelheid hout per jaar, de lengte van het hout, en de diameter van het hout. Grotere apparaten hebben soms ook nog een grotere stroombron nodig. Kijk ook altijd nog even op het internet voor recensies zodat je zeker bent van een machine die veilig en betrouwbaar is!