vacature installatietechniek

Een leuke vacature installatietechniek

Ben jij op zoek naar een leuke vacature installatietechniek? Heb je net je mbo opleiding afgerond of ben je op zoek naar een andere baan? Binnen de installatietechniek zijn vele mogelijkheden. Van installatie tot regulier onderhoud en van gas tot elektra.

Een vacature installatietechniek voor jou

Op een mbo opleiding kun je kiezen uit verschillende richtingen. Maar over het algemeen ben je veel met je handen bezig en doe je uitvoerend werk. Je komt bij klanten over de vloer en bent vriendelijk en werkt netjes. De ene keer ben je in een woning van een particuliere klant en de volgende keer ben je op een school aan het werk. Overal zijn installaties te vinden die onderhoud nodig hebben. Ook kan het zijn dat je aan nieuwbouw – of renovatieprojecten meewerkt. Dan moeten er nieuwe installaties geplaatst worden, of de oude vervangen.

Wat doe je in de installatietechniek?

De installatietechniek is een verzamelnaam voor alle technische en soms elektrotechnische installaties die geplaatst, onderhouden en gerepareerd worden. We kennen de beroepen loodgieter en verwarmingsmonteur goed. Ook deze twee functies vallen onder de installatietechniek. Maar het is veel breder dan dat. Alles wat met sanitair en riolering te maken heeft, gasleidingen aanleggen, verwarming en aircosystemen plaatsen en elektra aanleggen. Je specialiseert jezelf meestal in één tak van sport.

Aanleg, onderhoud en storing

Na de aanleg moeten de installaties goed onderhouden worden. Zo krijgen ze een langere levensduur en is ook de veiligheid beter gewaarborgd. Periodiek controleer jij bij jouw klanten de huidige installaties. Je rapporteert en werkt een checklist af. Indien er meerkosten bij komen kijken informeer jij je klant of je leidinggevende. Je communiceert transparant zodat iedereen weet hoe het ervoor staat. Er zijn ook klanten waarvoor jij de storingsdienst verzorgd. Zodra een installatie hapert probeer jij het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Geschikte competenties

Je bent een harde werker en maakt graag je handen vuil. Een kantoorbaan is niet voor jou weggelegd. Je bent graag onderweg, alleen of met collega’s. Je maakt veel meters op weg naar de volgende klant. Eenmaal daar aangekomen stel jij je netjes voor en gaat aan de slag. Na afloop laat jij de werkplek schoon achter en voert eventuele rommel af.

Iets voor jou?

Heb jij een afgeronde mbo opleiding of ben je bijna klaar? In de richting installatietechniek/servicemonteur/onderhoudsmonteur? Of een andere relevante studierichting? En werk je graag op verschillende plekken, ben je stressbestendig en heb je affiniteit met technische installaties? Dan zou een baan in dit werkveld op jouw lijf geschreven kunnen zijn.