Hoeveel kilometer rijd je met een volle accu?

Een goede elektrische fiets die je als man graag wilt aanschaffen hoeft niet perse een herenmodel te zijn. Heb je wat meer moeite met opstappen als er een extra stang op zit en wil je niet iedere keer met je hele been daar overheen stappen? Kies dan voor een damesmodel.

Ook makkelijk voor mannen

De elektrische damesfiets is tegenwoordig ook goed geschikt voor mannen omdat het frame dusdanig stevig is dat het meer gewicht aankan. Zo kun je als man ook makkelijker opstappen, hetgeen zeker fijn is als je wat minder flexibel bent. Daarnaast is het stilstaan ook makkelijk voor je gemaakt omdat je eenvoudig met beide benen op de grond kunt staan.

Maak het fietsen lichter

Scheve fiets

Een e-bike dames heeft een hulpmotor en een accu. Als je wat zwaarder dient te trappen omdat je bijvoorbeeld tegen de wind in fietst of op een terrein dat niet bepaald vlak is kun je ook de trapondersteuning zo instellen dat je zelf minder kracht hoeft te zetten en toch goed vooruitkomt. Groot voordeel van de elektrische fiets is dat je toch lekker buiten kunt komen en zelf nog altijd meetrapt en dus in beweging blijft, hoe minimaal ook. De elektrische damesfiets zorgt ervoor dat je zelfs wanneer je wat moeite hebt met fietsen toch nog leuke tochtjes kunt ondernemen.

Factoren die de actieradius beïnvloeden

Met een volle accu kun je een gemiddeld aantal kilometers rijden maar dit is ook afhankelijk van diverse factoren. Zo bepalen het terrein waarop je fietst, de bandenspanning, het gewicht dat de fiets meedraagt maar zeker ook de intensiteit waarmee je de trapondersteuning gebruikt het aantal kilometers. Gebruik je de accu intensief zodat je zoveel mogelijk ondersteuning krijgt en zelf een minimale inspanning hoeft te leveren? Dan zal de accu ook eerder leeg zijn. Dit wordt dan aangegeven op het paneeltje dat je voorop de fiets kunt bevestigen. Zo kun je altijd de accu op tijd opladen. Dit is tegenwoordig zelfs onderweg op tal van plaatsen mogelijk. Zo kun jij zelf uitrusten van je fietstocht en kan de accu meteen weer opladen voor de terugreis.