MIDI keyboard kopen

MIDI keyboard kopen?

Wil jij een MIDI keyboard kopen? Een MIDI keyboard is een keyboard dat geen geluid maakt, er zit ook geen aansluiting op voor bijvoorbeeld een koptelefoon. Je gebruikt de MIDI-klavier alleen voor het aansturen van andere MIDI-apparaten. Denk bijvoorbeeld aan een synthesizer, of een computer met audio software. Tegenwoordig staat het ook bekend als USB/MIDI-keyboards omdat het vaak via USB op een pc aangesloten wordt. Wij raden iedere muziekproducer aan om een MIDI-keyboard te kopen.

MIDI keyboard kopen

Waarom koop je een MIDI-keyboard?

MIDI-keyboards staan voor gemak van gebruik onder muzikanten en zijn daarnaast een goede betaalbare optie om hoge kwaliteit muziek te maken. Met een MIDI is het simpel om in muziekprogramma’s (DAW) muziek te creëren of editen. Het voordeel van een MIDI is dat het gemakkelijk overgaat naar een programma om dan vervolgens de tunes te editen. Met een fysiek toetsenbord moet je het nog opnemen, editen, importeren en dan nog hopen dat het goed klinkt. MIDI-keyboards omzeilen deze problemen op een makkelijke en goedkopere manier.

MIDI keyboard kopen

Vaak komt een toetsenbord ook met macro-keys of sliders die voor extra bruikbaarheid zorgen. Het wordt dan makkelijker om bijvoorbeeld het geluid te versterken of verzachten. Zo kun jij dus met een MIDI keyboard kopen meer en betere muziek maken voor minder geld.