Onderhoud houten hakblok
Over het algemeen is een houten hakblok een stevig en duurzaam product waar je lang plezier van kunt hebben. Hier komt wel bij kijken dat je goed met het hakblok omgaat en goed schoonmaakt. Ten eerste is het belangrijk dat je het hakblok van hout altijd met de hand schoonmaakt. Zo zorg je ervoor dat deze niet krom trekt of dat er scheuren in ontstaan. Het beste is om de plank direct na gebruik schoon te maken. Lukt dat niet? Laat deze dan gewoon op het keukenblad staan. Mocht je bijvoorbeeld alleen je stokbrood hebben gesneden, dan kun je de kruimels eraf vegen en er snel met een doekje overheen gaan.
Snijplank schoonmaken
Haal na het gebruik van je plank eventuele etensresten voorzichtig weg. De vlekken kun je hierna vervolgens weghalen met een spons en een heet sopje. Een milde zeep is hiervoor de betere keus. Wanneer je dit doet is het belangrijk dat je beide kanten van het hakblok schoonmaakt zodat deze evenredig opdroogt om ook zo het kromtrekken te voorkomen. Hierna spoel je deze af en droogt het goed met een schone doek of keukenpapier. Zet de plank vervolgens rechtop en laat volledig drogen tot je deze opbergt.