Problemen met IT sourcing? Dit zal je helpen!

Er zijn veel bedrijven in de omloop die IT diensten aanbieden. Toch is het een hele zoektocht naar wie echt belang heeft bij uw wens. Zeker bij IT sourcing is het nog wel eens moeilijk te vinden wie echt verstand heeft van dit begrip. Het is namelijk een nieuw fenomeen wat afgelopen jaren steeds populairder wordt. Toch bestaat er nog veel verwarring over dit concept. Voor de meeste mensen is de betekenis ervan nog niet helemaal duidelijk. Zoekt u dus naar iemand die u kan helpen bij IT sourcing? Dan kunt u hier nog wel eens tegen aanlopen. Bezoek bijvoorbeeld eens www.thornstein.nl

Mergers and Acquisitions

U heeft het misschien wel langs horen komen. De term “Mergers and Acquisitions.” Kort wordt het ook wel M&A genoemd. Maar wat is M&A nou eigenlijk? Wanneer twee of meerdere bedrijven worden samengevoegd voor gezamenlijk belang, is dat een situatie dat onder mergers and acquisitions valt. Soms komt het namelijk wel eens voor dat een bedrijf het in zijn eentje wat minder goed doet. Dit kan komen door te weinig verkoop, te weinig resources of bijvoorbeeld personeelstekort. Wanneer dit bedrijf wordt samengevoegd met een ander bedrijf die hetzelfde ervaart of die openstaat voor samenwerking, valt dat onder de M&A.

Belang voor eigen bedrijf

Dit betekent natuurlijk niet dat het belang voor eigen bedrijf verdwijnt. Het betekent juist dat de bedrijven kiezen voor wat voor hen het beste is. Soms komt er door middel van samenwerking nieuwe kansen naar boven. Bijvoorbeeld, de kans om te kunnen doorgroeien en te kunnen uitbreiden in wat misschien eerst helemaal niet mogelijk was. Ook is er een groei in beschikbare kennis en innovaties. Wanneer twee bedrijven samenkomen, krijg je automatisch het dubbele aan kennis wat eerst beschikbaar was. Dit zorgt voor nieuwe kansen en een potentieel grote plaats in de marktpositie. mergers and acquisitions kan dus voor een bedrijf een redmiddel zijn en een nieuwe kans.