cedar hout

Verschillende eisen voor goede gevelbekleding

Gevelbekledingen evolueren naarmate de tijd verstrijkt. Hun functionele kenmerken worden opgewaardeerd en hun esthetiek wordt steeds eigentijdser. Het behoeft geen betoog dat gevelontwerp een van de dingen is die een architect goed onder de knie zou moeten krijgen, en dit kan niet doen zonder kennis te hebben gemaakt met gevelbekleding materialen en de criteria om daaruit te kiezen. Voordat jij beslist met welke gevelbekleding jij gaat, moet je de criteria begrijpen die werken voor jouw vereisten, zoals bescherming. Gevelbekleding moet gebouwen adequaat beschermen tegen extreme weersomstandigheden, waaronder stormen, regen, hitte, vocht en corrosie. Verschillende materialen, zoals cedar hout, bieden verschillende beschermingsniveaus. Buiten bekledingsmaterialen zijn veelzijdig, daarom heeft elke locatie een perfecte pasvorm.

Baksteen en plastic als goede alternatieven

Een van de meer traditionele gevelbekledingen is bakstenen gevelbekleding. Meer dan zijn kenmerkende vintage-look, functioneert hij perfect in termen van alle eerder genoemde criteria. Bakstenen gevelbekleding is zeer duurzaam en biedt bescherming tegen brand en barre weersomstandigheden, vraagt ​​weinig onderhoud, is niet giftig en zorgt voor een perfecte geluidsisolatie. Bovendien is bakstenen gevelbekleding duurzaam omdat het kan worden gerecycled. Net als bakstenen bekleding kunnen kunststof bekledingspanelen een geweldige aanvulling zijn op de totale gevel van een gebouw. Kunststof bekleding is meestal goedkoop, licht van gewicht en eenvoudig te installeren, en kan bouwelementen een instant facelift of kleuraccent geven

Cedar is altijd een goede optie

Een heel erg goed materiaal voor gevelbekleding is ook cedarhout. Dit lichtgewicht maar toch sterk materiaal is een perfect constructiemateriaal, vandaar een unieke gevelbekleding. Cedar biedt bescherming, vormt een aanvulling op de esthetiek, is gemakkelijk te wijzigen en te onderhouden en kan nog beter worden gemaakt door middel van bepaalde behandeling technologieën, waaronder het verbeteren van de brand prestaties. Qua uiterlijk accepteert cedar toevoegingen en aanpassingen, wat ontwerp flexibiliteit biedt. Bovendien bereikt het de duurzame doelstelling van koolstof nul.