vog aanvragen

Via internet je document aanvragen

Een vog aanvraag via internet doen is niet alleen eenvoudig, het scheelt je ook nog een hoop tijd. Tevens kun je de aanvraag doen als je een verloren uurtje over hebt in de avonduren of in het weekend, het maakt namelijk niet uit wanneer je de aanvraag doet. Zelfs in het weekend of midden in de nacht doe je een aanvraag, op deze manier ben je niet beperkt tot een afspraak waaraan je moet voldoen. Kijk snel op de website vog-aanvraag.info om jou verklaring omtrent het gedrag aan te vragen.

Wanneer heb je de verklaring nodig

Het is wettelijk vastgelegd wanneer je een vog aanvraag moet doen, echter vind je toekomstige werkgever het nodig kan dit ook zonder de wettelijke verplichting. Eenvoudig gezegd bepaald de werkgever zelf of je de verklaring moet overleggen, het is aan jezelf of je daarmee akkoord gaat of niet. Ook voor rechtspersonen is er een verklaring, dit is de VOG voor rechtspersonen. Deze verklaring heeft bijvoorbeeld een bestuurder nodig van een bedrijf bij een samenwerking of overname.

vog aanvragen

Waarom en hoelang wordt er teruggekeken

Ga je solliciteren voor een bepaalde baan, dan wil de werkgever er zeker van zijn dat je de laatste jaren geen strafbare feiten hebt gepleegd die een belemmering zijn. Voor de verschillende functies worden er terugkijktermijnen aangehouden, voor een advocaat wordt er een termijn aangehouden van 10 jaar, een rechter zelfs 30 jaar. Maar voor een chauffeur maar 5 jaar en jongeren tot 23 2 jaar. Een verklaring is niet onbeperkt geldig, je werkgever bepaald hoe lang deze geldig is.