Machinetransporters

Wat zijn nu eigenlijk machinetransporters?

Een machinetransporter is een aanhangwagen die bedoeld is om verschillende machines mee te vervoeren. Het zit natuurlijk al in de naam en is bedoeld om machines die op wielen of rupsbanden staan, van a naar b te vervoeren. Er zit veel verschil in de verschillende machinetransporters op het gebied van grootte en gewicht. Let er van tevoren dus goed op of je een machinetransporter aanschaft die wel het gewicht van jouw materieel kan dragen. Dit voorkomt dan ook een hoop gedoe, mocht dit niet het geval zijn.

Machinetransporters

Waar kan ik het voor gebruiken?

Een machinetransporter kun je voor veel verschillende soorten klussen gebruiken. Er kunnen veel verschillende machines op vervoerd worden zoals een graafmachine of een zitmaaier. Dit is ook de reden dat een machinetransporter niet alleen bij grote bedrijven handig in gebruik is, maar ook bij een particulier of zzp’er. Ben jij bijvoorbeeld een hovenier, dan is het erg handig om jouw zitmaaier makkelijk te kunnen vervoeren. Dit vervoer kan dan gedaan worden door middel van een machinetransporter.

Voor wie is het handig

Zoals hierboven al even genoemd werd, is een machinetransporter dus voor veel verschillende doelgroepen erg handig. Iemand kan het een keer huren om materieel te vervoeren tijdens een verhuizing. Een groot bedrijf heeft er daarentegen dan weer grote getallen van nodig, voor het vervoer van al hun materieel. Een vrachtwagen voor een zitmaaier is natuurlijk ‘too-much’ en een gewone aanhanger kan het gewicht vaak niet dragen van de machine. Mocht jij zelf dus interesse hebben in een machinetransporter, ga dan van tevoren goed na wat je precies nodig hebt!