Diabetische voet? Lees deze tips

Footlogics-ComfortEen diabetische voet is een van de gevolgen waar je mee te maken kan krijgen als je diabetes hebt. Heb je te maken met dit vervelende symptoom van suikerziekte en ben je benieuwd wat je kunt doen om de klachten van deze voetaandoening te verminderen? Lees in dit artikel dan drie tips die je kunt raadplegen bij deze aandoening en verminder je klachten direct.

Tip 1: zorg voor een goede verzorging

Ten eerste is het belangrijk om goed voor je voeten te zorgen en zeker als je te maken hebt met diabetes. Heb je een diabetische voet, dan is het belangrijk om je voeten dagelijks te controleren om zo de gezondheid in de gaten te houden. Daarnaast is het aan te raden om regelmatig naar de pedicure te gaan, zodat je voeten altijd goed verzorgd worden.

Footlogics-CasualTip 2: schaf de juiste schoenen aan

Een andere tip die je kunt raadplegen om de klachten van jouw voetaandoening te verminderen, is het aanschaffen van de juiste schoenen. Welke schoenen precies de juiste schoenen zijn voor jou, is helemaal afhankelijk van jouw situatie. Zorg in ieder geval voor schoenen die zo min mogelijk irritatie veroorzaken en schaf alleen schoenen aan met zo min mogelijk stiksels, dikke naden, stug leer en andere details die irritaties kunnen veroorzaken. Tot slot wordt aangeraden om te kiezen voor schoenen die bij de grote teen nog een centimeter aan ruimte overlaten.

Logo_footlogics.nl3_1Tip 3: doe inlegzooltjes in je schoenen

Tot slot wordt aangeraden om inlegzooltjes in je schoenen te doen. De inlegzooltjes van Footlogics zorgen er niet alleen voor dat je altijd op de juiste manier beweegt, maar ook dat jouw voeten zo min mogelijk belast worden. Door deze inlegzooltjes aan te schaffen, kun je de klachten van jouw aandoening direct verminderen.