Bij G4s Heerenveen heb ik een EHBO cursus gevolgd

Dankzij G4s Heerenveen heb ik een man kunnen helpen

Ik heb 3 weken geleden een klein leven kunnen redden dankzij G4s Heerenveen. Ik zat in de auto en ineens zag ik een man van zijn fiets vallen. Ik dacht eerst dat hij gewoon zijn evenwicht was verloren en was omgevallen. Ik ben gestopt met de auto om even te vragen aan de gevallen man of ik kon helpen. Toen ik bij de gevallen man aankwam zag ik dat hij aan het trillen was. De man had een epileptische aanval. Ik had bij G4s Heerenveen geleerd dat je een persoon met een epileptische aanval met rust moet laten. Wanneer je probeert om hem stil te houden is de kans groot dat je zijn of haar botten breekt. Dat mag je dus nooit doen! Het enige wat je kunt doen is de ambulance bellen en vervolgens iets zachts onder zijn hoofd te leggen, daarmee kun je voorkomen dat de man zijn hoofd kapot maakt door het schudden van zijn hoofd tegen de grond aan. Ik heb toen dus mijn t-shirt uitgetrokken en onder zijn hoofd gelegd. Toen de man weer bij kwam na de epileptische aanval heb ik hem een klein beetje water aangeboden, toen de ambulance kwam hebben de ambulancebroeders het van mij overgenomen. Ik kon  mijn weg  weer vervolgen.

Dankzij G4s Heerenveen heb ik de man goed kunnen helpen bij zijn val. Had u niet geweten hoe u moest reageren bij deze situatie? Schrijf u dan nu in bij G4s Heerenveen!