Gratis CRM om je klanten te behouden

Gratis CRM is ideaal om klanten aan je bedrijf te binden. CRM staat voor Customer Relationship Management, in het Nederlands ook wel relatiemarketing genoemd.
Wat kun je met CRM doen?

Met behulp van CRM zorg je er via het systeem voor dat de gegevens van je klanten geanalyseerd worden om op die manier de relatie met je klanten te verbeteren. Als je weet waar je klanten in geïnteresseerd zijn kun je daar als ondernemer op inspelen en hen producten aanbieden waar zij wat aan hebben. Als je klanten weten dat je interesse in ze hebt en ze op een persoonlijke manier benadert zullen zij zich daar prettig bij voelen en eerder klant blijven bij je. Dit betekent voor jouw bedrijf dan ook weer meer inkomsten. Bovendien kunnen je bestaande klanten ook weer voor nieuwe klanten zorgen.

Samen met andere functies

Een goed CRM systeem is niet goedkoop maar je kunt er ook voor kiezen dit aan te schaffen samen met een ander programma. Als je kiest voor Yoursminc krijg je naast een boekhoudprogramma en een facturatieprogramma daar ook een CRM systeem bij. De verschillende onderdelen staan met elkaar in verbinding en zo kun je de gegevens altijd onderling uitwisselen.
Bespaar tijd

Online de boekhouding doen wordt zo eenvoudig en bespaart je als ondernemer ook veel tijd. Het programma is geschikt voor eenmanszaken en kleine tot middelgrote ondernemingen.