Invloed van huidproblemen op zelfbeeld

De kans is groot dat er met een huidaandoening niet alleen iets pijn doet aan de buitenkant, maar ook aan de binnenkant. Wat namelijk duidelijk te zien is in de beauty industrie is dat het hebben van een egale huid een schoonheid is. Wanneer dat niet het geval is kan dat zorgen voor veel onzekerheid.

Onzekerheid onder ‘bescherming’ van foundation

Bijna de helft van Nederland schijnt zich onzeker te voelen als er iets aan de hand is met hun huid. Dit kwam naar voren in een onderzoek dat is opgestart in samenwerking met het Huidfonds. Dit is ook niet meer dan logisch aangezien de huid ons meest zichtbare orgaan is. Het is hetgeen wat je meteen ziet en als daar iets meer aan de hand is kan je je daardoor snel kwetsbaar voelen. Wat je hierbij vooral ziet is dat met name vrouwen het veel verbergen onder een ‘beschermingslaag’ foundation. Dit is ook wat je terugziet in reclames voor foundation. Er wordt een ‘zichtbaar’ mooiere huid belooft. Dit is echter niet wat een mooiere huid stimuleert. Het zou het zelfs alleen maar erger maken door de make-up die in de poriën gaat zitten. Wat eigenlijk als eerste het beste medicijn hiertegen is zelfliefde. Je lichaam verzorgen bijvoorbeeld met Natuurlijke gezichtsmaskers van IK Skin Perfection.

Stimuleren van zelfliefde

Zelfliefde is natuurlijk een oplossing die makkelijker gezegd is dan gedaan. Als jij jezelf al je hele leven in je innerlijke wereld naar beneden hebt gepraat en hiervoor ook de nodige ‘bewijzen’ van de buitenwereld hebt gekregen is het moeilijk om ineens te geloven dat je oké bent zoals je bent. Dat jij mooi bent met een huid zoals hij is. Rome is ook niet in een dag gebouwd, maar ze zijn wel begonnen met een aantal stenen. Daar kun jij ook mee beginnen. Zoals jezelf verwennen met die Natuurlijke gezichtsmaskers van IK Skin Perfection. Het zijn de kleine dingen die uiteindelijk leiden tot iets groots.