Oplossingen voor droge handen

Droge handen zijn iets waar veel mensen last van hebben, maar niet weten hoe ze daarmee om moeten gaan. Het hebben van droge handen kan verschillende oorzaken hebben. Het kan namelijk genetisch zijn, maar vaak hebben mensen ook last van droge handen na het douchen of het wassen van je handen. Handcrème is hier de meest voor de hand liggende oplossing tegen droge handen, maar ook biologische arganolie kan gebruikt worden als oplossing voor je droge handen. Vooral in de winter is het belangrijk om goed voor je handen te zorgen, omdat je handen hier dan vaak het meest last van hebben.

Arganolie voor je handen

Arganolie is een goede manier om je handen te verzorgen. Arganolie is een natuurlijk product dat goed te gebruiken is bij een gevoelige huid. Doordat arganolie vitamine E bevat, wordt je huid hierdoor beschermt en stimuleert het ook om nieuwe huidcellen aan te maken. Naast het gebruik van arganolie voor je handen, kan arganolie voor nagels ook gebruikt worden. Voor zachte en verzorgde handen is het ook belangrijk dat er vocht wordt ingebracht in je huid. Arganolie bevat ook omega 6 en 9, dat vocht inbrengt en zorgt voor een zachte huid.

Handcrème voor je handen

Veel mensen houden zich niet bezig met de producten die ze gebruiken voor hun handen. Vaak heb je mensen die vaseline gebruiken voor hun handen, omdat hun handen daarna zacht aanvoelen. Echter is het effect dat vaseline heeft maar tijdelijk, want na een tijdje voelen je handen weer droog aan. Het is daarom belangrijk om selectief te kijken naar welke handcrème je gebruikt. Arganolie is een olie die diep intrekt in de huid en daarom dus een langdurig effect heeft.  Het is ook mogelijk om met arganolie een handcrème te maken of een handcrème te kopen die genoeg arganolie bevat. Een ander voordeel van arganolie is dat het snel intrekt.