voorzetkamers

Medicatie toedienen tot wel 4x effectiever dan alleen met een inhalator.

Veel mensen gebruiken bij het innemen van medicatie die toegediend moet worden aan de longen een standaard inhalator. Wanneer u voorzetkamers daarbij gebruikt is het veel effectiever. Bij het gebruik van alleen een inhalator belandt een deel van de medicatie in de mond, keel en maag terecht. Dit kan ook negatieve bijwerkingen veroorzaken. Voor een effectievere toediening van de medicatie kan u een voorzetkamer op de inhalator plaatsen waardoor er meer medicatie direct in de longen wordt toegediend. Dit zorgt in sommige gevallen tot een wel vier keer betere werking.

voorzetkamers

Vergoeding van zorgverzekeringen

Veel mensen vragen zich af wat je vergoed krijgt voor een voorzetkamer. Tegenwoordig krijgt u een voorzetkamer vergoed uit de basisverzekering. Dit hulpapparaat om medicijnen in te ademen bij patiënten met astma of COPD kun je alleen op aanvraag krijgen. Je hebt een medische diagnose nodig van een behandelend arts.

De basisverzekering vergoedt alleen de kosten van de aanschaf wanneer je aan twee voorwaarden voldoet. Je hebt een doktersverklaring nodig van jouw behandelend arts waarin staat waarom jij een voorzetkamer nodig hebt. En je schaft het apparaat aan bij een leverancier van voorzetkamers. Als je de voorzetkamer in bezit hebt is die ook echt van jou. Dit betekend dat wanneer jij hem niet meer nodig hebt dat je hem niet terug hoeft te geven.