Sloopauto online verkopen

Het online verkopen en kopen van auto’s gaat in deze tijd enorm makkelijk. Je maakt een paar foto’s van je auto, plaatst ze online en binnen een paar uur heb je al enkele reacties. Het is van belang dat je mooie foto’s hebt van je auto, wanneer je mooie foto’s hebt, lijkt het alsof je auto meer waard is en kun je hem tegen een hogere prijs gaan verkopen. Voordat je foto’s maakt, is het belangrijk dat je de auto goed schoon hebt van de binnenkant, maar ook zeker van de buitenkant. Je kunt er ook voor kiezen om een fotograaf in te huren die precies weet hoe je de foto moet maken voor het perfecte plaatje.

Waarde van je auto

Wanneer je een auto hebt die veel schade heeft of niet meer kan rijden wordt het een iets lastigere verhaal want niet veel mensen willen een sloopauto kopen. Wanneer je in bezit bent van een sloopauto en je maar niet van je auto af komt, moet je hem niet op straat laten staan. Dit is namelijk erg zonde, want je auto heeft nog steeds waarde. Wanneer een auto niet meer kan rijden betekent dat niet dat de onderdelen die in de auto liggen het ook allemaal niet meer doen.

Gratis auto ophalen

Het is in zulke gevallen slim om voor je sloopauto een sloperij te bellen want die willen graag je auto verkopen. De reden waarom ze wel je auto willen hebben is omdat ze erg veel kunnen doen met auto’s die het niet meer doen. Ze halen gewoon alle onderdelen eruit en recyclen zoveel mogelijk. Ze komen zelfs de auto geheel gratis bij je ophalen zodat je zo min mogelijk moeite hoeft te verrichten.

Gevaarlijke vloeistoffen

Wanneer er een auto aankomt bij een autodemontagebedrijf begint het proces. Het eerste wat ze doen zijn alle vloeistoffen uit de auto halen zoals: olie, benzine, koelvloeistof. Dit halen ze als eerst uit de auto omdat het erg slecht is voor het milieu wanneer de auto gesloopt wordt. Wanneer dat is gebeurd wordt al het andere uit de auto gehaald, vervolgens wordt er gekeken wat er nog wel en wat er niet opnieuw gebruikt kan worden.