goede-snowboards

Wat moet je weten over snowboarden?

De eerste keer snowboarden kan erg overweldigend zijn als beginner. Als je namelijk niet weet hoe je je vast moet maken aan je snowboard bindingen, vraag je je vast ook af hoe je van een berg gaat snowboarden.

Gelukkig begint iedereen als een beginner, en kan ook jij dit leren. Denk terug aan de eerste keer dat je ging fietsen. Dit was toen ook eng, maar nu kan je het zonder er over na te denken. Dit komt door oefenen. Hetzelfde geldt voor snowboarden met een snowboard. Ook dit kan je uiteindelijk doen, zonder er over na te denken, door alle oefeningen die je hebt gehad.

Zorg ervoor dat je de juiste spullen hebt

Wanneer je wilt leren snowboarden is het ook belangrijk om de juiste spullen te hebben. Dit houdt in een snowboard met bindingen, snowboard kleding en bescherming. Wanneer iets niet lekker zit, zeg dit dan zeker.

Het is namelijk super belangrijk om de juiste spullen te hebben. Wanneer iets te groot of te klein is, kan dit namelijk gevaarlijk zijn, en zal het je niet beschermen wanneer het nodig is. 

Pas de kleding en schoenen dus altijd en het liefst alvast met verschillende laagjes, zoals je gaat doen tijdens het snowboarden.

Neem een klas

Natuurlijk kun je proberen om snowboarden zelf aan te leren, maar vaak is dit geen succes. Probeer hierdoor dus een paar dagen een snowboard klas te nemen. Hierin leer je de regels van de pistes, de skilift en hoe je de snowboard moet gebruiken. Wel zo handig om deze basis dingen te weten. Zodra je de basis namelijk weet kan je zelf verder gaan. Je weet dan namelijk hoe je vooruit komt, hoe je moet stoppen en hoe je moet sturen. Hierna is het belangrijkste oefenen, oefenen en nog eens oefenen.