Zo belangrijk is onderhoud sportvelden

Natuurlijk is het prettig om te kunnen sporten op een mooi sportveld. Maar jong en oud kunnen pas echt onbezorgd genieten wanneer de velden goed onderhouden worden. Onderhoud sportvelden is van groot belang: het levert bespeelbare velden op, maar daarnaast draag je ook bij aan een schonere omgeving. En dit gebeurt vooral omdat er met chemievrije middelen wordt gewerkt bij het onderhoud aan sportvelden.

Chemievrij beheer heeft in het verleden verrassend goede resultaten opgeleverd. Daarom wordt er vandaag de dag volop gebruik gemaakt van een doeltreffend systeem als aanvulling op regulier onderhoud. De voordelen van chemievrij beheer zijn groot. Het zorgt in de eerste plaats voor een beter bodemleven. Dit zorgt vervolgens weer voor een verbeterde grasmat. De mechanische aanpak in onderhoud zorgt daarnaast ook voor een dichtere grasmat. Een beter microreliëf heeft als belangrijkste resultaat dat er een beter spel gespeeld kan worden. Een chemievrij beheer, als onderdeel van sportveld onderhoud, is dan ook een waardevolle toevoeging.

Onderhoud sportvelden uit handen geven

Veel sportparken zijn tegenwoordig zelf verantwoordelijk voor het beheer en het onderhoud van de velden. Dit zorgt voor extra taken en daarnaast vraagt het om specialistische kennis. Of het nu gaat om voetbalvelden, tennisvelden of hockeyvelden: hiervoor kun je altijd een bedrijf als Idverde inschakelen. Dit bedrijf biedt een compleet dienstenpakket voor het onderhoud en beheer van sportvelden. Idverde is de schakel tussen alle betrokken partijen: de sportvereniging zelf en de gemeente. Zo worden de beste resultaten behaald voor je sportveld en de gebruikers hiervan!